Kommentaren kan ofta vara något i stil med: -Jag vill ju så gärna! Vad fan är problemet!!?

Jo, jag tror problemet ofta ligger i att vi aldrig fattar det där riktiga beslutet. Och att vi inte tar det där första lilla steget med en målmedveten bestämdhet. Vi fantiserar mest om hur läckert det vore.

Jag får känslan av att vi tänker att livet är lite som ett lotteri. Vi går och köper en trisslott och önskar oss en vinst. Typ som att vissa går och köper ett gymkort och sen önskar sig sommarformen. Vi har alltså en önskan och så går vi och hoppas på att det ska bli så.

Kan det vara så att vi inte är så vana vid att bestämma oss, för vi så sällan behöver välja.

  • Vi behöver ju inte besluta vilken skiva, bok eller film vi ska köpa för vi prenumererar på Spotify, Storytel och Netflix.
  • Vi behöver heller inte komma överens om vad vi ska göra eller titta på för vi har börjat återgå till småbarnsstadiet och leker numera inte med varandra utan jämte varandra där i soffan med var sin iPad.
  • Vi behöver inte planera vad vi ska äta, för mat finns ju tillgängligt överallt.
  • Vi behöver inte bestämma någon tid utan håller ständig kontakt via hundratals små meddelanden.

Kan det vara så att vi idag inte lär oss fatta beslut? Kan det vara så att vi kommit dit då vi blandar ihop önskan med beslut?

Så, om du vill förändra något i ditt liv kan du antingen önska dig, hålla tummarna och hoppas på det bästa. Och vem vet folk vinner ju faktiskt på lotto.
Eller, så kan du fatta ett beslut, ta kontrollen och själv uppfylla dina önskningar.

J.L.Wallenberg

Lämna en kommentar