Enda sedan sagorna som berättades för mig som liten har jag matats med det.
Genom hela min uppväxt har det följt mig.
Och nu, vart jag än vänder mig och i vilket sammanhang jag än befinner mig så tycks det vara en odödlig sanning.
”Meningen”
Nu tänker jag inte främst på meningen med livet, utan på den där inpräglade föreställningen om att det i varje skeende finns en bakomliggande avsikt.
Men bara för att jag ser ett syfte med livet behöver ju inte allt i livet ha en mening.

Jag tror det finns en rädsla för meningslösheten som får oss att fabricera mönster och betydelser ur slumpen. När vi i stället skulle kunna se omständigheter och händelser för vad de är. Och bara för att tillfälligheten i sig är meningslös så innebär ju inte det att den behöver förbli så.

En sten till exempel är ju bara ett fragment från en ständig geologisk förändring och har i sig inget syfte så länge inte någon ger den ett. Detsamma kan sägas om tillfälligheter som bara är fragment från skeenden i en ständigt föränderlig värld. Och likt stenen har tillfälligheter inte heller något syfte så länge vi inte ger den ett.

så, nää, det var nog inte meningen, men jag kan ju ta tillfället och göra något meningsfullt av det.

J.L.Wallenberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s