Vem, Vad eller Hur jag är, finner jag aningen svårt att definiera och klassificera.

Förvisso finns det flera mer eller mindre färgglada metoder som kan hjälpa mig med detta. 

Men tanken på att fastna i en färgklick eller i en färdigformulerad definition känns halvbra.

Vi förenklar & kategoriserar för att göra omvärlden & händelser i den mer hanterlig & begriplig för oss. 

Att göra ett test och få ut ett resultat som beskriver hur man tänker, tycker, känner och agerar kan ju vara till en viss hjälp för att bättre förstå mänskligt beteende och dialog. Men det är väldigt lätt och lockande att acceptera det förenklade och kategoriserande resultatet som ett allmängiltigt fakta, och därmed sätta begränsningar på sig själv och andra.

Förändring sker hela tiden vare sig vi vill det eller inte. 

Förbättring/utveckling däremot, är något som vi själva kan välja och styra. 

Jag ser mig inte som en passagerare på den ”Blå linjen” där vissa händelser och förändringar kanske kan ske längs med färden, utan snarare som förare i mitt eget fordon där jag själv inte bara påverkar riktning, utan även vägval, körstil, fordonsuppgradering, bränsle, fikapaus, hastighet och om jag vill slå följe med någon.

Jag väljer alltså att fortsätta förändras och utvecklas, och försöker hellre formulera vad jag gillar, utmanas av och siktar på än vilken personlighetsklassifisering jag kan tänkas passa in på i dagsläget.

Jag gillar att nyfiket upptäcka nya lärdomar och insikter och vad dessa rent praktiskt kan leda till.

Jag utmanas av andra tänkande människors resonemang och synsätt och min egen ambition att hela tiden bli bättre på att förstå, tydliggöra, kommunicera och inspirera.

Jag vill oavsett forum, position eller sammanhang hitta så bra och effektiva möjligheter som möjligt att bidra till ett värdeskapande, en långsiktighet & en hållbarhet.

J.L.Wallenberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s