En kultur där vi skapar missnöjda medarbetare som måste styras i allt eller en kultur med motiverade medarbetare som driver företaget framåt?

Väljer vi att hantera medarbetare som spelpjäser, eller väljer vi att respektera människan?

Nöjer vi oss med att ge en julgåva och mejla ut ett tack för det gångna året, eller väljer vi att faktiskt se och uppskatta medarbetaren?

Väljer vi att vara otillgängliga och inte följa upp eller återkoppla, eller väljer vi att förtjäna våra medarbetares förtroende?

Väljer vi att tjata, upprepa och statuera exempel, eller väljer vi att skapa gemenskap, gott samarbete och bra gruppkänsla?

Väljer vi att gå ut med information om tuffare konkurrens och hårdare krav, eller väljer vi att tydliggör våra mål & bryt ner dem till praktisk tillämpning?

Väljer vi att satsa på snabba klipp och kortsiktig besparing, eller väljer vi att ge medarbetaren förutsättningar att utvecklas och anta utmaningar?

Väljer vi att driv igenom förändringar utan information eller motivering, eller väljer vi att involvera våra medarbetare och ge möjlighet att påverka?

Väljer vi att genomföra en ytterligare en medarbetarundersökning för att få fram lite färska siffror, eller väljer vi att faktiskt prata med, och framför allt lyssna på våra medarbetare?

Väljer vi att införa ännu fler förhållningsregler och skicka ut uppsträcknings-mejl, eller väljer vi att jobba för ett inspirerande och utvecklande arbetsklimat?

J.L.Wallenberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s